galleri
tillverkare
 
    

En unik badrumsinredning

Läckert silvrigt badrum från Duobad 

Speciellt utvalda badrumsinredningar gör starkt intryck

Klassiskt och tidlöst i all ära men om familjen som skall ha det nya badrummet i fråga både har en färgstarkstark personlighet och en del udda idéer om hur ett vackert badrum skulle kunna se ut, så finns det goda förutsättningar för att just deras val av badrum kommer att göra avtryck även på dig.

Hur kan det komma sig att tillverkarna som gör badrumsinredningar arbetar fram färgstarka, udda och ibland nästan smått galna idéer på nya badrum och ändå är det de vita, neutrala och klassiska badrummen som ligger högst på försäljningstoppen?

Är vi svenskar så rädda för att sticka ut eller är vi kanske rent av osäkra på vilken stil vi tycker om. Kanske vill vi, rent utav, inte ha något iögonfallande och unikt i badrummet. Tyvärr tror vi på badrumstrender att mycket av våra föreställningar ligger i vårt arv och i vår kultur. Ett argument man ofta hör är att ett badrum skall vara neutralt för att hålla stilen över tiden men vad är det som säger att ett silver- eller guldbadrum inte håller stilen över tid? Om guld- eller silver är din personliga stil så kommer ditt unika badrum att kännas lika modernt och annorlunda nu som efter 15 år.

Härligt personlig mix i badrum från Vedum

 

En unik badrumsstil ger badrummet en själ och ett uttryck som är gediget. Här visar vi Vedums exempel på ett unikt badrum med en mix av olika stilar. De lantliga badrumsskåpen, det rustika golvet med de grova klinkerplattorna som påminner om tegelstenar och kaklet som är av en mer långväga fjärran östern stil. Tillsammans ger det hela en lantlig och lugn stil med en skön touch av kryddiga detaljer. Att badrummet, trots att det inte syns på bilden, innehåller både badkar och dusch gör det än mer komplett.

Smart musikspegel från Aspen

 

För den tekniskt intresserade familjen har Aspen kommit med en smart ljudanläggning direkt i badrumsspegeln. Du pluggar bara in din telefon i uttaget sedan får du tillgång till all din musik direkt från telefonen. Inga extra installationer för att få musik i duschen eller under badstunden – bara att skaffa sig rätt sorts spegel.

Glaskonst i duschen från Kosta Bodas designers 

Duobad har under några år haft ett spännande samarbete med designers från Kosta Boda glasbruk. De har designat unika glaskakelplattor och matchande duschväggar i glas. Här syns ett läckert fiskmotiv på både konstkaklet i duschväggen baktill samt på duschväggen framför. Glaskonstnärerna har gjort flera motiv med allt från sirliga rosor till de klassiska ormarna och ansiktena som man sett mycket från Ulrika Hydman Vallien. I kollektionen hos Duobad finns också det läckra glashandfatet av Kjell Engman som bl.a. finns på Kosta Boda Art Hotell.

Rundad och mjuk badrumsinredning från Dansani

 

Klassiska linjer i badrumsinredningen är saker som alltjämt efterfrågas mycket och en stilren variant med en känsla av modern mjukhet bjuder Dansani på. Inte ett hörn är hårt eller kantigt utan bara mjuka rundade linjer rakt igenom. Detta gäller både badrumsskåpet, badrumsspegeln och badrumsinredningen med utdragslådor under handfatet. Vill man att hela badrummet skall förbli klassiskt och neutralt så matchar man med ljusgrå handdukar och matta och vill man sätta lite mer liv och energi i badrumsinredningen så kan man välja orange eller turkos som båda är energiska och livfulla färger.

Guldigt badrum från Freese & Bruno

 

En annan superläcker badrumsinredning är den här från Freese & Bruno. Den är så talande och iögonfallande att den inte behöver en enda klatschig handduk för att bli fullständig. Med sin blanka guldfärgade front visar badrummet upp ett lyxigt utseende och med ett högskåp i samma läckra utförande känns det som rena rama lyxsviten på Grand Hotell.

Klassisk badrumsinredning med attityd

 

Hur vi än vrider och vänder på Badrumstrenderna så är det nog ändå de lantligt gammaldags badrummen som står allra högst i kurs. Med kryss beklädda glasdörrar och vackert smidda detaljer passar denna svensktillverkade trämöbel mycket bra in i ett lantligt inspirerat badrum.

Detaljer från Björbo badrums inredning x-frost 

 

Det är de små, små detaljerna som gör det, sägs det och en badrumsinredning som har tillverkats på ett gediget och noggrant sätt både syns och känns äkta. Varje liten del är skapad med omsorg och det kommer besökaren som kliver in på toaletten också att känna.

Vilken stil man än bestämmer sig för att ha i sitt badrum så är det viktigt att man skapar en personlig känsla. Någon detalj som är typisk för just er familj, ett färgtema, ett kakel eller något annat som får besökaren att stanna upp och reflektera.

 

 
    
 
 
 
   

Planering & idéer

 
Här har artiklarna ett mer riktat innehåll med fokus på planering och mer handfasta tips som du kan ha nytta av när du skall göra om ditt badrummet.
 
Skapa julstämning även i badrummet Skapa julstämning även i badrummet

Snart är det första advent och det är dags att börja fundera...

>> Läs mer
 
Bada ute - redan i sommar Bada ute - redan i sommar

Visst blir man sugen på ett svalkande dopp efter en lång, het sommardag.

>> Läs mer
 
Inspiration för ditt badrum Inspiration för ditt badrum

En rundvandring på Stockholm Furniture Fair ger massor av skön inspiration...

>> Läs mer
 
Nyheter för ditt badrum Nyheter för ditt badrum

Att kunna kombinera funktion och design i badrummet gör rummet komplett.

>> Läs mer
 
Ett badrum byter skepnad Ett badrum byter skepnad

Ibland händer oförutsedda saker som gör att allt tar en annan vändning...

>> Läs mer
 
Ett varmare badrum Ett varmare badrum

Inget är väl så härligt som att kliva in i ett varmt badrum.

>> Läs mer
 
Duscha med stil Duscha med stil

Med en snygg stil på duschen får ditt badrum en vacker utsmyckning.

>> Läs mer
 
Salta badrum Salta badrum

Den härliga sommaren är här med sitt efterlängtade ljus...

>> Läs mer
 
Länge leve färgen Länge leve färgen

Efter en rundvandring på Hem & Villa mässan uppenbarar sig äntligen...

>> Läs mer
 
Ett njutfullt badrum Ett njutfullt badrum

Visst är det få förunnat att ha tillgång till ett rymligt och luftigt badrum.

>> Läs mer
 
En alldeles egen touch En alldeles egen touch

Sätt din personliga prägel på ditt nya badrum

>> Läs mer
 
Ögonfröjd i duschen Ögonfröjd i duschen

Låt ett konstverk pryda din dusch.

>> Läs mer
 
Njutning på liten yta Njutning på liten yta

Smarta lösningar för oss med liten plats.

>> Läs mer
 
Att bygga bastu Att bygga bastu

Skapa din egen, sköna badplats.

>> Läs mer
 
Hitta ditt massagebadkar Hitta ditt massagebadkar

Underbara bubblor i alla storlekar.

>> Läs mer
 
Tips till dig som skall bygga badrum Tips till dig som skall bygga badrum

Guiden som hjälper dig göra rätt val.

>> Läs mer
 
Badrumsstilar Badrumsstilar

Stilvalen visar vem vi är.

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive