galleri
tillverkare
 
    

Inspiration för ditt badrum

DuoBads vackert designade duschväggar, designade utav Kosta Bodas designers.

En rundvandring på Stockholm Furniture Fair ger massor av skön inspiration för den som går i funderingar kring att förnya badrummet.

Om man skall sammanfatta mässan med en enkel mening så blir det nog något så enkelt och glasklart som; Någonting för alla. Inte i den meningen att alla vill ha samma sak och kommer att vilja ha det som visas på mässan utan snarare ett enklare sätt att säga att det fanns så mycket godbitar att alla kunde hitta något som tilltalade.
En möbelmässa är ju precis vad den låter som, en mässa med allsköns olika möbler. För olika rum i huset och för alla olika smaker. Badrummet är bara en liten del av villan men en otroligt viktig del, tycker vi på Badrumstrender.

Sanova handfat och tvättställsblandare 

För att börja från början och med de mest elementära sakerna i badrummet så startar vi med Sanova och deras rektangulära handfat. Snyggt inåt lutande skåp med handtagslösa utdragslådor ger ett stilfullt utseende och effekten av frihängande dubbla handfat ger på något vis dubbel effekt. För att inte tala om de genomgående vattenfallsblandarna som kommer ut ur väggen på ett tjusigt sätt.

Duravit tvättställ med Axor blandare 

Vill man istället förhöja den romantiska känslan i badrummet kan man välja ett handfat från Duravit med rundare former och i kombination med kranar i guldutförande. Tvågreppsutförande på kranarna är också en detalj som understryker den romantiska stilen.

Hoganas-scala-delano    Hoganas-scala-tiffany 

När vi ändå är inne på romantiska badrum så måste det också nämnas att CC Höganäs bl.a. visade upp en serie som de kallar för Scala. Det är eleganta, stora plattor som verkligen understryker det flärdfulla i badrummet. Med ett helvitt kaklat badrum och några vackra pelare i dessa två guldmönster får man ett riktigt maffigt badrum med mycket pondus.

Duravit ångdusch Axor duschblandare 

En annan stor trend i badrummet är den härliga spatrenden. Duravit visade upp en härlig ångdusch som garanterat ser till att du blir både avslappnad, ren och uppfräschad efteråt. Ångduschen är en förfinad typ av duschkabin där ångfunktionen bidrar till en avslappnande effekt och med en liten pall i kabinen kan du t.o.m. sitta ner när du får din ångbehandling. Ett perfekt sätt att återhämta sig efter en tuff dag eller kanske inleda en långledig helg på. Ångduschen levereras monterad tillsammans med en duschblandare från Hansgrohes serie Axor

Konradssons fotokakel 

Flera kakeltillverkare ställde också ut på mässan och det mest häpnadsväckande var nog ändå Konradssons fotokakel. Ett kakel som tillverkas efter en befintlig bild som sedan etsas in i plattan och ger dig ett unikt kakel med ett otroligt djup och liv. Dessutom blir det ju helt unikt eftersom ditt kakel skapas efter din personliga bild vilket ju i sig är väldigt speciellt. Likaså kunde man se mycket mosaik av olika slag, allt ifrån de mer klassiska mosaikerna med glaserad yta på en keramisk platta till de mer iögonfallande glasmosaikerna.

Konradssons mosaik 

Mosaik från Konradssons tillsammans med en effektfull bild i deras monter på Stockholm Furniture Fair.

Kakeldaxgruppens glasmosaik 

Kakeldaxgruppen visade upp vårens färger i glasmosaik och här fanns alla delar med ur den vårlika paletten av trendfärger.

Vårens färger i kartformat 

För att förstå helheten och sambandet mellan vårens trendfärger och badrumsdetaljerna i vår ger vi er här hela färgkartan för våren. Färger som cerise, bränd orange och kryddigt gult tillhör de färgstarkare valen i paletten medan svagt gammalrosa, pistage och ljust kakigrönt spelar på den andra halvan av färgspektrat.

DuoBad dekorglaskakel

En annan badrumsleverantör som sticker ut och visar framfötterna lite extra just nu är DuoBad. Med deras fantastiska kollektion av dekorglasplattor, designade av Kost Bodas designers drar de mycket uppmärksamhet till sig och ingen kunde gå oberörd förbi deras monter. Att plattorna dessutom kan monteras med en ljuskälla bakom gör att ett nedsläckt badrum ändå kan lysa inbjudande från de dekorativa plattorna ovanför handfatet när du kommer in.

DuoBads designade duschväggar från Kosta Bodas designer Kjell Engman 

Som en vidareutveckling av sitt samarbete med Kosta Boda lanserar nu DuoBad designade duschväggar från flera av Kosta Bodas designers. Duschväggarna matchar dessutom några av de befintliga dekorplattorna som redan funnits i DuoBads sortiment ett tag. Här syns Kjell Engmans verk med den gyllene fisken och tillsammans med de vackra plattorna där guldfisken sticker ut ur själva plattan blir det till ett konstverk som heter duga!

Etol vårfärger för sovrummet 

Avslutningsvis ger vi er en inspirationsbild som snarare visar produkter för sovrummet men än mindre understryker ett av vårens färgteman. Gammalrosa, ljus nougat och lavendel skapar lugn och harmoni och är kanske precis vad vi behöver då dagen är till ända och bestyren i badrummet är avklarade. God natt och sov så gott…

 
    
 
 
 
   

Planering & idéer

 
Här har artiklarna ett mer riktat innehåll med fokus på planering och mer handfasta tips som du kan ha nytta av när du skall göra om ditt badrummet.
 
Skapa julstämning även i badrummet Skapa julstämning även i badrummet

Snart är det första advent och det är dags att börja fundera...

>> Läs mer
 
En unik badrumsinredning En unik badrumsinredning

Speciellt utvalda badrumsinredningar gör starkt intryck

>> Läs mer
 
Bada ute - redan i sommar Bada ute - redan i sommar

Visst blir man sugen på ett svalkande dopp efter en lång, het sommardag.

>> Läs mer
 
Nyheter för ditt badrum Nyheter för ditt badrum

Att kunna kombinera funktion och design i badrummet gör rummet komplett.

>> Läs mer
 
Ett badrum byter skepnad Ett badrum byter skepnad

Ibland händer oförutsedda saker som gör att allt tar en annan vändning...

>> Läs mer
 
Ett varmare badrum Ett varmare badrum

Inget är väl så härligt som att kliva in i ett varmt badrum.

>> Läs mer
 
Duscha med stil Duscha med stil

Med en snygg stil på duschen får ditt badrum en vacker utsmyckning.

>> Läs mer
 
Salta badrum Salta badrum

Den härliga sommaren är här med sitt efterlängtade ljus...

>> Läs mer
 
Länge leve färgen Länge leve färgen

Efter en rundvandring på Hem & Villa mässan uppenbarar sig äntligen...

>> Läs mer
 
Ett njutfullt badrum Ett njutfullt badrum

Visst är det få förunnat att ha tillgång till ett rymligt och luftigt badrum.

>> Läs mer
 
En alldeles egen touch En alldeles egen touch

Sätt din personliga prägel på ditt nya badrum

>> Läs mer
 
Ögonfröjd i duschen Ögonfröjd i duschen

Låt ett konstverk pryda din dusch.

>> Läs mer
 
Njutning på liten yta Njutning på liten yta

Smarta lösningar för oss med liten plats.

>> Läs mer
 
Att bygga bastu Att bygga bastu

Skapa din egen, sköna badplats.

>> Läs mer
 
Hitta ditt massagebadkar Hitta ditt massagebadkar

Underbara bubblor i alla storlekar.

>> Läs mer
 
Tips till dig som skall bygga badrum Tips till dig som skall bygga badrum

Guiden som hjälper dig göra rätt val.

>> Läs mer
 
Badrumsstilar Badrumsstilar

Stilvalen visar vem vi är.

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive