galleri
tillverkare
 
    

De senaste badrumsinredningarna

Duobad Il bagno Alessi

Nyheterna duggar tätt ifrån tillverkarna av badrumsinredningar.

Varje år släpper badrumstillverkarna alltid några nya modeller av badrumsinredningar, badkarsmodeller, toalettstolar, handfat eller spegelskåp. Utbudet är enormt och som villaägare är det lätt att bli villrådig. Man vill ha bra kvalité och snygg design samtidigt som man vill ha ett humant pris och en personlig känsla i den badrumsinredning som man till sist skall välja. Här har vi försökt att göra en liten sammanställning över de nyheter som just nu, lyser starkt på badrumshimlen.

Svedbergs badrum Style 

Svedbergs är ett av de stora badrumsföretagen som är noga med att komma med nyheter varje år och i år heter deras nya badrumsserie Style. Själva tycker de att den här serien är något som skiljer sig från allt annat på marknaden. De rundade hörnen, som kommer tillbaka även i skåpsdelen är onekligen lite speciella med den starka kontrasten mellan teak och vitt men det allra mest iögonfallande med den här bilden är väl ändå själva badrummet. Både annorlunda och lite bohemiskt på samma gång. Badrumsinredningen Style från Svedbergs finns också i helvitt och svart med vita kontraster. Dessutom skriver Svedbergs att deras badrumsmöbler kommer färdigmonterade till kunden och det är väl också ett plus, eller hur?

Björbo badrum Valhall

En annan anrik badrumstillverkare är Björbo badrum. De har sin tillverkning i Dalarna och jobbar mycket med massiva träslag i både luckor och lådfronter. Björbo badrum försöker att tillgodose badrumsköparnas önskemål genom att ha allt ifrån tidlöst klassiska inredningar till de lite mer moderna och trendiga. De vill att kvalitén båda skall kännas och synas och med vackra detaljer lyfts helheten, menar Björbo badrum. Deras senaste tillskott bland badrumsserierna är Valhall som är en blandning av allmoge och gustavianska detaljer i en härlig mix. Valhall finns nu i både vitt, ek, ljusgrått och mörkgrått.

Vedums Badrum New basic 

Vedum är ett annat företag som släppt nyheter nu i början på året. Deras inredningsserie Basic, som funnits länge, har nu fått en rejäl ansiktslyftning med hjälp av underskåp med lådor och tvättställ i porslin. Likaså har materialen i inredningen bytts ut och tillsammans ger detta Nya Basic oss en slitstark, praktisk och genomtänkt inredning i alla storlekar, allt från den lilla gästtoaletten till ett stort familjebadrum med plats för många. Flera av Vedums badrumsinredningar är Svanenmärkta. Bl.a. används energin från spillet i fabriken till att värma upp både fabrikslokalen och kontoret men också skolan, äldreboendet och lägenheter i Vedum. Det om något är väl trendigt och tidsenligt!?

Duobad badkar 

Duobad presenterar i sin rapport om trender i badrummet, att man inte skall glömma av den härligt sensuella känslan, som ett badrum skall tillåtas att ge. Ibland vill man kunna tända levande ljus, klä av sig och glida ner i ett varmt bad, kanske som här framför ett rofyllt tv program eller till lite stillsam bakgrundsmusik. Duobad påminner oss om att badrummet skall vara ett njutningens rum och att vi människor borde inreda det på så vis att våra sinnen verkligen blir stimulerade. När barnen flyttar ut och ni bara är 2 vuxna kvar i hushållet kanske det finns både plats och tid att njuta av ett Duo Bad tillsammans med din livskamrat, i ert alldeles egna sensuella badrum med bara stillheten som ert enda sällskap. Duobad presentarar också sitt nya märke Il Bagno ALESSI som är ett Italienskt märke som säljs över hela världen. Nu har Duobad fått den svenska agenturen för märket och har både badkar, badrumsporslin och blandare från ALESSI i sitt sortiment. Bilden överst i artikeln visar ett badrum från Duobad som är inrett med ALESSI produkter och den gyllene bilden här ovanför visar Duobads badrumsserie Tiden.

Hafa badrum Hampton 

Det sista företaget som får en presentation här är Hafa och deras nya badrumsserie Hampton. Den är klassisk, tidlös och svensktillverkad och designad av Elin Basander André. Hafa tycker att deras serie Hampton passar dig som vill ha en inredning med klassiska anor och som uppskattar en god kvalité och mycket känsla. Hampton finns både, som här i vitt men också i klassiskt antracitgrått.  Hafa har också fått hjälp utav Lasse Åberg att designa en dusch som bara säljs i en begränsad upplaga under 2011 och där en del av försäljningspriset går direkt till hjälporganisationen SOS Barnbyar. Du kan läsa mera om den specialdesignade duschen på Hafas hemsida.

Naturligtvis finns det många fler nyheter än vad vi tagit med här och förhoppningsvis kan vi snart ge er en ny artikel om nyheter inom dusch, badkar eller badrumstillbehör.

Du vet väl, förresten, att du kan vara med och påverka vad du kan läsa här på Badrumstrender!?
Gå med i vår Facebook grupp och ge dina egna förslag på sådant som just du tycker det är intressant att läsa om. Gruppen finns till för dig och genom den kan du påverka!

Gå till Badrumstrenders facebook sida här.

 
    
 
 
 
   

Trender

 
Här ger vi dig inspirerande artiklar med inriktning på design och trend. Här kan du läsa om små och stora trender i badrummet.
 
Ett badrum i naturnära och lugna färger Ett badrum i naturnära och lugna färger

Med båda fötterna på jorden och med inspiration från naturen

>> Läs mer
 
Trendiga badrum våren 2015 Trendiga badrum våren 2015

Mixade färger och metalliska effekter på badrumsporslinet

>> Läs mer
 
Badrumstrender hösten 2014 Badrumstrender hösten 2014

Ett viktigt ord som följer med höstens badrumstrender är Soft

>> Läs mer
 
Badrumstrender våren 2014 Badrumstrender våren 2014

En blekt pastellfärgad vår i ett rosa skimmer

>> Läs mer
 
Badrumstrender hösten 2013 Badrumstrender hösten 2013

Den sterila och avskalade trenden är ett minne blott och nu gäller överdåd, glam och lyxigt skimrande inredningsdetaljer

>> Läs mer
 
Badrumstrender våren 2013 Badrumstrender våren 2013

Ett enda stort färgbad - så skulle man kunna sammanfatta den här våren och dess trendfärger.

>> Läs mer
 
Badrum med lantlig stil Badrum med lantlig stil

Ett lantligt badrum ger en skön känsla för själen.

>> Läs mer
 
Höstens nyheter från våra annonsörer Höstens nyheter från våra annonsörer

Läckra smakprov på höstens nyheter samlade i en skön artikel...

>> Läs mer
 
Inredning och design för badrummet Inredning och design för badrummet

På Formex mässans bad utställningar fanns det ett starkt fokus på dofter...

>> Läs mer
 
Stockholm Furniture Fair Stockholm Furniture Fair

En mässa fylld med inredning och möbler för alla dina rum.

>> Läs mer
 
Mer än bara ett badrum Mer än bara ett badrum

Ordet funktionellt har fått en helt ny mening.

>> Läs mer
 
Formex mässan Formex mässan

En hel mässhall med massor av inrednings och design prylar...

>> Läs mer
 
Allt eller inget Allt eller inget

Den avskalade och enkla stilen är något som tilltalar allt fler.

>> Läs mer
 
Designade duschväggar Designade duschväggar

Det är djurmönster, frostade grafiska motiv och sirliga blomrankor.

>> Läs mer
 
Våga vara personlig Våga vara personlig

Bara genom att visa din smak och personlighet kommer du att kunna toppa trendligan.

>> Läs mer
 
En trendspanares bekännelse En trendspanares bekännelse

Egentligen var jag riktigt sugen på att hitta något nytt, något annorlunda och något som verkligen stack ut.

>> Läs mer
 
Svart mosaik i ditt badrum skapar effekter Svart mosaik i ditt badrum skapar effekter

Äntligen har det blivit dags för badrummens storhetstid.

>> Läs mer
 
Ombonade badrum Ombonade badrum

Vi inreder våra badrum så fantastiskt vackert att dörren, dit in, gärna skulle kunna få stå öppen.

>> Läs mer
 
Glasa in ditt badrum Glasa in ditt badrum

Aldrig förr har väl en "gammal" trend blivit så ny och het igen.

>> Läs mer
 
Livfulla badrum Livfulla badrum

Häng på den nya trenden med stora, personliga badrum.

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive