galleri
tillverkare
 
     Bilden kommer från Hoesch Design

Spabad - Hälsa genom vatten

Inte nödvändigtvis ett stort, luxuöst hemma-Spa med tillhörande bubblor, massage och eteriska oljor utan lika gärna ett mini-Spa för en, med total stillhet i det befintliga badkaret. Det är inte storleken på badrummet som är det avgörande, utan vad du faktiskt lyckas åstadkomma på den yta du har till ditt förfogande. Den stora Spa-trenden grundar sig på så härligt egoistiska och värdefulla önskemål att man inte kan låta bli att tycka om den. Att värdesätta sitt eget välbefinnande och att tillåta sig själv en rejäl paus från alla måsten, är ett sunt sätt att öka livskvaliteten. Att få avsätta en timma eller två eller varför inte en hel kväll, till att kunna ta hand om sig själv, är för de flesta av oss en ljuvlig tanke.

Badkaret kommer från Crystal bad & spa och heter Marlborough

Ett mini-Spa för en: För den som har ont om plats eller tid och inte riktigt har möjlighet att kunna ta ut svängarna ordentligt, så kan ett litet, väldoftande mini-Spa vara en underbar lösning på problemet. En härlig "badbomb" direkt i ditt spabad som får lösa upp sig allt eftersom vattnet fylls på. Du får ett ljuvligt väldoftande och uppmjukande bad där du kan försjunka i dina egna tankar. Ett levande ljus på badkarskanten istället för det elektriska ljuset i taket och du får en avslappnande miljö direkt. Har du sedan möjlighet att få in lite musik i badrummet också så blir känslan komplett. Tänk på att stänga av alla störande ljud. Inget tv-brus eller mobilsignaler får lov att störa denna speciella stund. Ha gärna ett glas med någon svalkande dryck till hands och ta gott om tid på dig. Stanna i ditt spabad så länge vattnet känns varmt och behagligt. Se till att du har en nytvättad, fräsch frottéhandduk att torka dig med efteråt och sätt på dig något som känns mjukt och ledigt. Kroppen har fått en rejäl nedvarvning och pulsen slår i ett långsammare tempo.

Badrummet kommer från Ballingslöv och heter Studio

Medelmåttans Spa knep: Om du vill lägga ner lite mer energi och engagemang på din Spa upplevelse så kan du försöka hitta en badolja som har precis den egenskapen som du söker, avslappnande, uppiggande eller kanske rogivande, allt efter behovet för dagen. Även doftljus ger dig en underbar och sinnlig upplevelse.

Spa produkter från Harnn

Har du förmånen att ha ett bubbelbadkar så kommer den finessen att göra sitt till för att hjälpa dig att uppnå den ultimata, avslappnande känslan. Lägg gärna en ansiktsmask som du låter sitta på under hela badet och dämpa ner belysningen. Detta är din stund, här och nu, så försök att undvika jobbiga eller betungande tankar, som bara stör. Har du svårt att stänga av tankarna så kan en god bok kanske hjälpa dig. Det blir lättare att låta tankarna vänta och du får hjälp att komma bort för en stund. Var noga med att smörja in dig efter badet och glöm inte bort fötterna. Fortsätt gärna kvällen i samma lugna tempo och undvik tv-tittande och dataflimmer. Försök behålla tystnaden och lugnet i hemmet och gå till sängs i en renbäddad säng i ett svalt rum. Du kommer att bli förvånad över hur utvilad och lugn du känner dig nästa morgon och försök att hålla kvar den känslan hela dagen.

Spa produkter från Harnn

Spa specialistens alla måsten: För den som har glädjen att äga ett stort härligt badrum med tillhörande bubbelbad blir möjligheten till en Spa upplevelse i maxiklass betydligt lättare. Avsätt minst en halv dag och allra helst en hel för att komma i riktigt härlig Spa stämmning. Börja dagen med en långpromenad, långt bort från allt buller och oljud. Har du inte möjlighet att fly undan till ett sådant ställe får ett par hörlurar med lugn, rogivande musik, under promenaden, vara din avskärmning från omvärlden. Ät en riktigt sund frukost med havreflingor och naturell yoghurt, färsk frukt, färskpressad juice och en grov fralla med skinka och grönsaker. Häll upp ett varmt bad och droppa i några droppar av någon eterisk olja som du gillar.

Spa produkter från Harnn

Även en arom-lampa med några droppar av samma olja förhöjer effekten av din doftupplevelse. Häll upp ett stort glas färsk fruktjuice på kanten till ditt spabad och dämpa belysningen innan du sakta sjunker ner i det inbjudande badet. Passa på att göra en hårinpackning och lägg en ansiktsmask nu när du äntligen har tagit dig tid. Tid som du så väl är värd och som du nu skall försöka utnyttja på bästa sätt. Låt massagefunktionerna i bubbelbadet göra sitt ett tag och försök att inte tänka på någonting särskilt. När du känner dig nöjd med badandet kan du bara njuta av den lediga dagen, med en bok i soffan eller ute på balkongen. Fortsätt dagen med nyttig mat och drick mycket vatten. Under eftermiddagen kan du, förslagsvis, ägna dig åt lite pedikyr.

Spa produkter från Harnn

Låt fötterna få ett sommarfräscht nagellack och ge dem en extra omgång med fotkräm. Skaffa dig gärna en avslappnings CD som du kan träna till. Det är ett perfekt sätt att komma till ro för den som känner sig lite uppjagad och ofta stressar för mycket.

Plocka gärna ut godbitarna från varje Spa-typ och sätt ihop till ditt eget, personligt komponerade paket. Försök fånga stillheten och tystnaden i stunden och njut av den tid du har. Vikten av att ta hand om oss själva och varandra är en vetskap vi måste förvalta med varm hand och med lite extra omtanke och värme kommer vi alla att kunna njuta mer av livet här och nu.

 
    
 
 
 
   

Trender

 
Här ger vi dig inspirerande artiklar med inriktning på design och trend. Här kan du läsa om små och stora trender i badrummet.
 
Ett badrum i naturnära och lugna färger Ett badrum i naturnära och lugna färger

Med båda fötterna på jorden och med inspiration från naturen

>> Läs mer
 
Trendiga badrum våren 2015 Trendiga badrum våren 2015

Mixade färger och metalliska effekter på badrumsporslinet

>> Läs mer
 
Badrumstrender hösten 2014 Badrumstrender hösten 2014

Ett viktigt ord som följer med höstens badrumstrender är Soft

>> Läs mer
 
Badrumstrender våren 2014 Badrumstrender våren 2014

En blekt pastellfärgad vår i ett rosa skimmer

>> Läs mer
 
Badrumstrender hösten 2013 Badrumstrender hösten 2013

Den sterila och avskalade trenden är ett minne blott och nu gäller överdåd, glam och lyxigt skimrande inredningsdetaljer

>> Läs mer
 
Badrumstrender våren 2013 Badrumstrender våren 2013

Ett enda stort färgbad - så skulle man kunna sammanfatta den här våren och dess trendfärger.

>> Läs mer
 
Badrum med lantlig stil Badrum med lantlig stil

Ett lantligt badrum ger en skön känsla för själen.

>> Läs mer
 
Höstens nyheter från våra annonsörer Höstens nyheter från våra annonsörer

Läckra smakprov på höstens nyheter samlade i en skön artikel...

>> Läs mer
 
Inredning och design för badrummet Inredning och design för badrummet

På Formex mässans bad utställningar fanns det ett starkt fokus på dofter...

>> Läs mer
 
De senaste badrumsinredningarna De senaste badrumsinredningarna

Nyheterna duggar tätt ifrån tillverkarna av badrumsinredningar.

>> Läs mer
 
Stockholm Furniture Fair Stockholm Furniture Fair

En mässa fylld med inredning och möbler för alla dina rum.

>> Läs mer
 
Mer än bara ett badrum Mer än bara ett badrum

Ordet funktionellt har fått en helt ny mening.

>> Läs mer
 
Formex mässan Formex mässan

En hel mässhall med massor av inrednings och design prylar...

>> Läs mer
 
Allt eller inget Allt eller inget

Den avskalade och enkla stilen är något som tilltalar allt fler.

>> Läs mer
 
Designade duschväggar Designade duschväggar

Det är djurmönster, frostade grafiska motiv och sirliga blomrankor.

>> Läs mer
 
Våga vara personlig Våga vara personlig

Bara genom att visa din smak och personlighet kommer du att kunna toppa trendligan.

>> Läs mer
 
En trendspanares bekännelse En trendspanares bekännelse

Egentligen var jag riktigt sugen på att hitta något nytt, något annorlunda och något som verkligen stack ut.

>> Läs mer
 
Svart mosaik i ditt badrum skapar effekter Svart mosaik i ditt badrum skapar effekter

Äntligen har det blivit dags för badrummens storhetstid.

>> Läs mer
 
Ombonade badrum Ombonade badrum

Vi inreder våra badrum så fantastiskt vackert att dörren, dit in, gärna skulle kunna få stå öppen.

>> Läs mer
 
Glasa in ditt badrum Glasa in ditt badrum

Aldrig förr har väl en "gammal" trend blivit så ny och het igen.

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive