galleri
tillverkare
 
    

Trendfärger vår - sommar 2015

Det är en riktigt skön vår och sommar som väntar

Att variera sig är A och O i all inredning. En badrumsinredning är en fast installation som inte byts särskilt ofta och kanske är det just därför det känns extra viktigt att vara lyhörd och varierad i färgvalen på alla lösa detaljer i badrummet för att hålla uppe energierna i detta viktiga rum. Genom att snegla lite på de färgtrender som råder kan man få bra tips på vad som finns på marknaden just nu och vilka färger som kommer att vara lättast att hitta i affärerna den dagen du ger dig ut att leta nya badrumstillbehör.

Precis som varje vår blir färgerna lite ljusare, lite gladare och lite mer färgstarka än på hösten och vintern. Det är ett naturligt steg ut ur de mörkare, murrigare vinterfärgerna och ut i den soliga, glada vårsolen. Ibland är vår-pastellerna riktigt starka och intensiva men den här våren är de mer balanserade och lugna.

Den första färgen i paletten för våren och sommaren 2015 heter Aquamarine och är en blekblå färg med grå inslag. Blått är en fantastisk badrumsfärg och här har Aspen tillverkat en badrumsinredning helt i denna gråblå dova ton.

Nästa färg är även den från den blå färgskalan men nu är det en helt annan intensitet i färgen. Scuba Blue är en blågrön färg med mycket sting i. I ett blekt badrum, kanske helvitt, skulle denna turkosa färg skapa energi och lekfullhet. Vill man vara lite mer dämpad så kan man, som här,  välja ut en detalj som får denna eldiga färgton.

Nästa färg heter Lucite Green och hade det varit 80-tal nu så hade vi sagt ”Mintgrön” till denna härliga sommarfärg. Idag skulle vi kanske hellre använda benämningar som lagungrönt eller medelhavsgrönt. En färg som inte är helt vanlig på den fasta inredningen men än oftare syns den på handdukar, mattor och andra accessoarer. Eller som här som en effektfull kaklad fondvägg.

Ingen vår och sommar utan en ordentlig, klassisk blå färg. Blått har alltid förknippats med sommaren och både kläder och inredning i våra hem blir plötsligt influerade av det marina temat så snart sommaren närmar sig. I år heter den blå färgen Classic Blue – förstås. Även här är det främst accessoarer som får den blå färgen. Lösa saker som enkelt kan skiftas efter tycke och smak och bestämmer du dig för att satsa på Classic Blue i badrummet denna säsong så lär du kunna hitta massor av prylar i inredningsbutikerna.

En riktigt bra basfärg behöver oftast en annan mer intensiv färg för att helt komma till sin rätt och vårens Toasted Almond är just ett sådant exempel. Det är en beige-sand-färg på gränsen till hudfärgad. Den kan upplevas väldigt intetsägande men sätter man den till någon av de eldigare färgerna i paletten så händer det genast saker. Här visar hansgrohe hur man skapar ett helt unikt badrum med hjälp av Toasted Almond. Den neutrala färgen skapar ett lugn och en stillhet som mest kan liknas vid ett härligt japanskt spa.

En av de färger som skulle kunna matchas med Toasted Almond är Strawberry Ice – som är en underbar färg som direkt skapar associationer till jordgubbsglass. En mjuk och smakfull färg med mycket sommarkänsla. Vill man ha en busig känsla i badrummet som gör en glad när man kliver in så är Strawberry Ice en perfekt färg.

En absolut höjdare bland vårens och sommarens trendfärger är den läckra Tangerine. En orange som inte är för mycket, så att det blir ilsken och arg och inte är för klen så att den blev urtvättad och mesig. Nej, den är precis lagom avvägd och kommer att bli en toppenfärg i badrummet för att piffa till det inför sommaren. Den här färgen passar verkligen till ALLA badrum. Oavsett om du har ett vitt och neutralt badrum eller ett med träinredning. Ja, även till de riktigt mörka inredningarna passar Tangerine perfekt, det visar Björbo badrum här ovan.

En typisk matchningsfärg som gör sig superbra tillsammans med den orange vi nämnde tidigare men det är också superläcker tillsammans med den klassiska blå. Har man ett mörkt badrum, kanske brunt eller mörkgrått så skulle denna Custard färgen kunna lätta upp känslan via handdukar, badhanddukar, mattor och tvålpump.

Snart är färgkartan till ända och som näst sista färg kommer den allra största. Marsala är redan utsedd till årets färg trots att vi bara är i uppstarten av året ännu och många av oss kommer säkert att känna oss både skeptiska och lite frågande till den här färgen. Det är en ganska ”ovan” färg för oss nordbor men med rätt mix av färger kan den faktiskt bli väldigt vacker. Vi skulle beskriva den som en blandning mellan brunt och rost och visst är det så att vi här uppe på nordligare breddgrader inte är så vana vid dessa färger. En eldig spanjorska däremot eller en sval och vacker Italienska skulle nog med glädje svepa in sig i vackra Marsala färger. Här har ändå Dansani visat att det kan bli fantastiskt vackert med Marsala färgen i badrummet – i det här fallet med en tegelvägg.

Den absolut sista färgen i trendfärgerna våren och sommaren 2015 heter Glacier Gray och är en härligt silvergrå nyans som är väldigt elegant. Matchar du med Marsala får du en aftonkreation för fest och blandar du istället det silvergrå med den turkos Scuba Blue så får du istället och skön strandklänningskänsla på en kort promenad ner till havet.
Även i badrummet är det silvergrå alldeles ypperligt. Antingen som här ensamt mot det vita eller till de mörka badrumsinredningarna. Addera dina silvergrå handdukar och badrumsmattor med en kandelaber i silver och några silverfärgade kronljus så är elegansen ett faktum i hela badrummet.

 
    
 
 
 
   

TRENDFÄRGER HÖST 2016

 

Här finns en sammanfattning av de aktuella modefärgerna samt artiklar med fokus på färg och färgval i badrummet.
 
En färgstark vår 2016 En färgstark vår 2016

En färgstark vår 2016

>> Läs mer
 
Höstinspiration i badrummet Höstinspiration i badrummet

När mörkret kommer på allvar, trädgårdsmöblerna för länge sedan är undanställda...

>> Läs mer
 
Badrumsfärger säsongen 2014-2015 Badrumsfärger säsongen 2014-2015

Om vi tar dem i tur och ordning från höstens färgkarta så har vi tio vackert höstiga nyanser

>> Läs mer
 
Färgtrender i badrummet 2013/2014 Färgtrender i badrummet 2013/2014

Allt från kryddigt cerise till koboltblått och orange

>> Läs mer
 
Inspiration från höstens Formex mässa Inspiration från höstens Formex mässa

Den absoluta färgen i höstens badrum är blått.

>> Läs mer
 
Vårens färger i badrummet Vårens färger i badrummet

Säsongens färger är framtagna för att kunna matchas med varandra.

>> Läs mer
 
Höst i badrummen Höst i badrummen

En mild och behaglig färgkarta är vad som symboliserar trenderna den här säsongen.

>> Läs mer
 
Försmak av våren 2011 Försmak av våren 2011

Oavsett om vi vill det eller inte så påverkas vi...

>> Läs mer
 
Stressa ner med gröna badrum Stressa ner med gröna badrum

Låt naturens egen färg ge dig lugn och ro i ditt badrum.

>> Läs mer
 
En svagt rosa ton En svagt rosa ton

Som en ljuvlig dosa med löst puder ger denna höstfärg dig...

>> Läs mer
 
En ostrongrå badrumsinredning En ostrongrå badrumsinredning

De av oss som har varit på en riktigt flott tillställning någon gång...

>> Läs mer
 
Som det lagungröna vattnet Som det lagungröna vattnet

En underbar blandning av blått och grönt blir till den vackraste av alla färger...

>> Läs mer
 
Vem har choklad i badrummet? Vem har choklad i badrummet?

En av höstens modefärger är Chocolate Truffle och är en riktigt kraftfull energikick.

>> Läs mer
 
En purpurfärgad orkidé i badrummet En purpurfärgad orkidé i badrummet

Alla som har haft en purpurfärgad orkidé i fönstret vet hur fantastiskt vacker färgen är.

>> Läs mer
 
Den eldigaste av alla färger Den eldigaste av alla färger

Med en blossande röd ton utmanar färgsättningen på badrummet sina besökare.

>> Läs mer
 
Med en djupt korallröd ton Med en djupt korallröd ton

Denna höst har modeskaparna bestämt sig för att korall...

>> Läs mer
 
Ge badrummet en gyllene glöd Ge badrummet en gyllene glöd

Med en stark och kryddig färg i badrummet kommer känslan av liv och rörelse.

>> Läs mer
 
En behaglig Endivegul färgton En behaglig Endivegul färgton

En av höstens färger är en härlig gul ton som kallas Endive.

>> Läs mer
 
Våta drömmar i turkos Våta drömmar i turkos

En färgstark och läckert effektfull färg som verkligen tar fram sommarkänslan inom dig.

>> Läs mer
 
En tomatröd färgklick En tomatröd färgklick

Med en varmröd ton i badrummet kommer du alltid att...

>> Läs mer
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © Portalen Interaktiv AB 2024 | Formgivning Mikar Design | Produktion UpdateIt Interactive